Sikertörténetek - Dr. Gerencsér Kinga legújabb könyve

 

"Sikert elérni nem könnyű feladat, nagyon kemény munka, egy jó ötlet és hatalmas elszántság áll mögötte. A sikeres vállalkozók vajon hogyan és milyen utat jártak be, erről szólnak a könyvben bemutatott történetek" - olvashatjuk Dr. Gerencsér Kinga, c. egyetemi tanár legújabb könyvének borítóján. A sikertörténeteket bemutató kiadvány számos sikeres vállalkozást mutat be, melyek közt van 1913-ban alapított és azóta jól működő cég és van csak 5 éve alapított vállalkozás, a legtöbben viszont a rendszerváltáskor alapították cégüket, egy garázsból indultak és váltak sikeres vállalkozókká. A bemutatott sikeres vállalkozások bizonyítják, hogy a faiparban van fantázia, a faiparba érdemes befektetni. Az új könyv bemutatására Prof. Dr. Magoss Endre, a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara Dékánjának szavai a legalkalmasabbak:

"Sopron, a Soproni Egyetem révén hazánk erdészeti és faipari felsőoktatásának, kutatásának fővárosa. Mindig büszkeséggel tölt el bennünket, ha egy nyugalmazott munkatársunk könyvét ajánlhatjuk a nagyközönség számára. Gerencsér Kinga címzetes egyetemi tanárunk jelen munkája két szempontból is figyelemre méltó. Egyrészt jól illeszkedik abba a szemléletformáló törekvésünkbe, mely a fenntartható fagazdálkodást népszerűsiti, másrészt rávilágít arra, hogy a fával történő foglalkozás -az ősidők óta- jó megélhetést jelent, az elkötelezett szakemberek számára. (...)

Gerencsér Kinga alkotása jól példázza azt a széles spektrumot, ami a magyar fafeldolgozó iparágat jellemzi. A legtöbben az ősi fafeldolgozó mesterségeket ismerik, ebből a könyvből áttekintést szerezhetnek a hazai fafeldolgozás sikertörténeteiről. A könyv elolvasását mindenkinek csak ajánlani tudom, így azoknak is, akik már környezettudatosan élik mindennapjaikat, de azoknak is, akik csak most ismerkednek a fenntarthatóság fogalmával."